7. marraskuuta 2017

Inga dåliga väder, bara dåliga kläder

Syksy on parhaimmillaan loistava aika golfin peluuseen. Juuri nyt ulos katsellessani aurinko paistaa kauniisti ja yön jälijltä huurre on pian väistymässä nurmikon pinnalta.

Usein olen kuullut lauseen "vain hullut pelaavat tähän aikaan vuodesta". Kuitenkin, kun talvi uhkaa tulollaan, eikä talveksi ole varattu yhtään pelireissua, hätääntyy jopa sunnuntaigolfari kauden loppumisen vuoksi. On päästävä äkkiä pelaamaan! Mutta siellähän paleltuu.
Mitä laittaisi päälle, kun kaapista löytyy se vanha windstopper sekä vain ohuita golfhousuja, jotka on tarkoitettu Suomen kesäkeleille?

Nykyään löytyy vaikka minkälaisia ihania syysvaatteita golfin pelaamista varten. Markkinoille on tullut paksuja syksyhousuja, jotka parhaimmassa tapauksessa kestävät rankankin vesisateen. Tällaisissa housuissa on monesti fleece- tai vastaava vuori ja pinta hyvin vettä ja likaa hylkivää. Tällaisista housuista esimerkkinä ovat muun muassa Abacuksen Nissan housut, joita on saatavilla sekä miehille että naisille. Näiden syksyhousujen värit ovat hyvin maanläheisiä ja ne ovatkin helposti yhdistettävissä erilaisiin yläosiin.

Kuvassa vasemmalta oikealle: naisten Abacus Nissan housut, miesten Abacus Nissan housut, naisten Abacus Robin housut sekä naisten Adidaksen Fall Weight housut

Yläosissa valikoimaa löytyy jos vaikka minkälaista. On villapaitaa tuulivuorella, toppatakkia, toppaliiviä, fleecejä ja hybriditakkeja. Hybriditakki on mielenkiintoinen uutuus, jossa nimensä mukaisesti hihat ovat joustavaa materiaalia, mutta takin keskiosa on topattu joko pelkästään etupuolelta tai etu- ja takapuolelta. Hybriditakissa lyöminen onkin siis monesti miellyttävämpää kuin perinteisessä untuva- tai muussa toppatakissa.

Miesten syksytekstiileissä nähdään raikasta sinistä sekä tummaa lilaa. Ylhäällä vasemmalla Niken Therma Golf Hoodie, keskellä ylhäällä Abacuksen Gozzer fleece sweater, oikella ylhäällä Puman PWRWARM Extreme jacket, alhaalla vasemmalla J. Lindebergin Johan pikee. Somisteena Adidaksen pipo sekä Titleistin snood -kaulanlämmitin.
Syksyvaatteiden ei tarvitse olla synkkiä! Vasemmalla alhaalla Röhnischin Lagoon wind jacket on suosittua bombermallia. Oikella alhaalla olevassa Crossin Storm Sweaterissa on joustava, tuulenpitävä vuori. Ylhäällä Dailyn klassinen, mutta raikas Harley -toppaliivi. Päähän vielä Dailyn lämpöpanta ja käteen Crossin rukkaset, niin ei tule kentällä kylmä! 

Naisten syksymuodissa nähdään niin ikään ihania värejä ja malleja. Katumuodistakin tuttu bomber -takki muuntautuu myös golfvaatteissa muodikkaaksi tuulitakiksi. Pääasiassa naisten tekstiileissäkin on kuitenkin keskitytty mukavuuteen sekä lämmittävyyteen. On hyvä muistaa, että suurin osa lämmöstä haihtuu pään kautta, joten pipon merkitystä syysgolfissa ei voi liikaa korostaa. Kaulahuiviin sotkeutumisen voi myös unohtaa, kun pään yli vetää kaulaa lämmittämään ihanan kaulurin!Golfvaatteista on moneen käyttöön. Ylhäällä Dailyn upea Liliana fleecetakki sopii moneen käyttöön. Vasemmalla alhaalla J. Lindebergin Atna hybriditakki on vartaloa imartelevaa mallia. Oikealla alhaalla oleva Adidaksen Wool Full-Zip takki on erittäin lämmintä materiaalia. Asukokonaisuuden täydentää Adidaksen lila tai Oakleyn raikkaan valkoinen tupsupipo.  

Syksyisten golfvaatteiden hankinnassa on hyvä muistaa, että ne käyvät hyvin moneen muuhunkin käyttöön aina mökiltä alppimaisemiin. Myös näissä vaatteissa kannattaa siis miettiä monikäyttöisyyttä, niin kaappin ei tarvitse hankkia joka tilanteeseen eri vaatetta.

Ja sitten vain lämmintä päälle ja uudella innolla golfkentälle nauttimaan raikkaasta syksyilmasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti